Maritiem Centrum Ameland

Het museum geeft informatie op het gebied van het reddingwezen en de maritieme historie van Ameland.
Navigeer door het centrum en door de tijd aan de hand van sterren, kompas en kustlijnen, neem deel aan een heuse reddingsactie, beleef de tijd van weleer in de oude Commissiekamer en wees getuige van bijzondere (kapiteins)verhalen.
De tot 1988 dienstdoende paardenreddingsboot "Abraham Fock"(in het museum te enteren) wordt regelmatig door 10 paarden vanuit het museum naar zee gebracht.

Demonstratieschema

16 apr.      11.00 u.
7 mei        14.00 u.
4 juni        14.00 u.
18 juni      11.00 u.
12 juli       19.00 u.
26 juli       19.00 u.
9 aug.       19.00 u.
24 aug.     19.00 u.
21 sept.    18.00 u.
19 okt.      16.00 u.
29 dec.      14.00 u.

Data onder voorbehoud.
De start is vanuit het boothuis bij het reddingsmuseum "Abraham Fock"aan deOranjeweg, de lancering op het strand Zuid-West, einde Tjettepad.


Cultuur-Historisch museum "Sorgdrager"
In het “Sorgdrager” museum komen de cultuur, historie en gebruiken van Ameland op heel bijzondere wijze bij elkaar.Wie het Sorgdrager museum bezoekt wandelt door de tijd en beleeft de Amelander geschiedenis.De bezoeker komt dwalend door de verschillende ruimtes een keur aan bijzondere en unieke objecten tegen, die verhalen van de rijke historie van Ameland.
In de exposietieruimte wordt werk van kunstenaars getoond die afkomstig zijn van Ameland of zich hebben laten inspireren door het eiland.

Stellingmolen
"De Verwachting"

Regelmatig wordt er in deze prachtige Hollumer molen graan of mosterd gemalen.De molen is dan ook open voor publiek.
Verschillende (Amelander) producten zijn te koop in de molenwinkel

Vuurtoren
Een bezoek aan de toren uit 1880 is een must voor iedere eilandbezoeker.Geniet tijdens de klim van het prachtig uitzicht over het eiland, de Noordzee en het Borndiep.