Maritiem Centrum Ameland

Het museum geeft informatie op het gebied van het reddingwezen en de maritieme historie van Ameland.
Navigeer door het centrum en door de tijd aan de hand van sterren, kompas en kustlijnen, neem deel aan een heuse reddingsactie, beleef de tijd van weleer in de oude Commissiekamer en wees getuige van bijzondere (kapiteins)verhalen.
De tot 1988 dienstdoende paardenreddingsboot "Abraham Fock" (in het museum te enteren) wordt regelmatig door 10 paarden vanuit het museum naar zee gebracht.
Demonstratieschema
2020:

(Door het Coronavirus
zijn de demonstraties
tot 1 sept. vervallen)

12 okt.    17.00
30 dec.    11.00

Data onder voorbehoud.
De start is vanuit het boothuis bij het reddingsmuseum "Abraham Fock"aan de Oranjeweg, de lancering op het strand Zuid-West, einde Tjettepad.


Cultuur-Historisch museum "Sorgdrager"
Het museum, gehuisvest in een authentieke commandeurswoning, geeft een mooi beeld van het leven op het eiland van de afgelopen eeuwen. Inkomsten kwamen uit de koopvaardij, walvisvaart, visserij, landbouw en later ook het toerisme. De 'in depot' getoonde verzameling 18e eeuwse beschilderde meubelen behoort tot de top drie van Nederland.

Stellingmolen
"De Verwachting"

Regelmatig wordt er in deze prachtige Hollumer molen graan of mosterd gemalen. De molen is dan ook open voor publiek.


Vuurtoren
Een bezoek aan de toren uit 1880 is een must voor iedere eilandbezoeker. Geniet tijdens de klim van het prachtig uitzicht over het eiland, de Noordzee en het Borndiep.


*VVV
*TNT Servicepunt
*Bibliotheek:

O.P.Lapstraat 6 (In de Markthal)
geopend:
ma t/m vr: 09.00-12.00